Blame It On Fashion header
00:16 - 28/08/2012

ALTEWAISAOME SS13

It’s no secret that I love Swedish fashion (don’t we all?), so when it’s fashion week in Stockholm I have my eyes fixed on the swedish capital.

ALTEWAISAOME is undoubtedly one of the most interesting emerging designer on the Scandinavian fashion scene. Behind the label are Natalia Altewai and Randa Saome, who both studied and worked for various Italian designers before moving back to Sweden, where they launched ALTEWAISAOME in 2009.

I’m completely blown away by the SS13 collection, which they showed in Stockholm earlier today. I simply love everything about it. The clean lines, the sculpted silhouette, the layering, the color palette and the attention to detailing, which is one of the things that characterizes ALTEWAISAOME.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker de svenske designere (gør vi ikke alle det?), så når det er modeuge i Stockholm er mit blik rettet direkte mod den svenske hovedstad. 

ALTEWAISAOME er uden tvivl en af de mest interessante upcoming brands (faktisk måske det allermest interessante) på den skandinaviske designscene. Bag mærket står Natalia Altewai og Randa Saome, som begge studerede og arbejdede hos forskellige designere i Italien inden de i 2009 flyttede tilbage til Sverige for at launce ALTEWAISAOME.

Tidligere i dag viste de den 4. kollektion frem i Stockholm og mit modehjerte slog et par ekstra slag, da jeg bladrede billederne igennem. Jeg elsker det hele. Det hele. De rene linjer, den skulpturelle silhuet, lag-på-lag-effekten, farverne og det fokus på detaljer, der kendetegner ALTEWAISAOME. 

I Danmark kan ALTEWAISAOME købes hos B56 i Kbh (også online). Jeg overvejer lidt den her clutch – som lige nu er sat ned til halv pris sammen med meget andet af SS12 kollektionen.

Billeder via Mercedesbenzfashionweek.se

TWITTER * FACEBOOK * PINTEREST * FASHIOLISTA *

Leave a comment

Current ye@r *

Kirbybee- 2012/08/28 at 01:05
I love the colour palette they've used, very simple and then splashes of vivid orange. Very much into the beige skirt. Thanks for the introduction! xx http://thekirbybee.blogspot.com.au/
Mira- 2012/08/28 at 09:49
A cool collection but the name is pretty complicated :D xoxo glamDevils
CillaLind- 2012/08/29 at 08:38
..and we Swedes loves your Danish design!!
Mette | Trendish- 2012/08/29 at 12:31
Really cool :)
NEW POST: Columbine - PERFECT MATCH
VIEW POSTS - VIEW PROFILE